Whiteboard-magnet

Magneter er noe som stort sett går hånd i hånd med whiteboard-tavler, så lenge den er akkurat det, magnetisk. De finnes i en rekke ulike varianter og størrelser, med ulike funksjoner. For de som aktivt bruker whiteboard-tavler i møtevirksomhet, til undervisning i klasserom eller som opplysningstavler, vil magneter kunne være til stor nytte.

Varianter – Hvilke typer finner man?

Som nevnt finnes det en rekke ulike magneter og størrelser. Vi vil her presentere et utvalg av de vanligste. Man finner magnetbånd, ringmagneter, firkantmagneter, rundmagneter, U-profiler med etiketter, magnetgummiark, magnetisk klembrett, magnetisk plastlomme, tallmagneter, festemagneter, magnetklemmer og magnetisk tusjholder.

Funksjoner – Hva brukes de til?

Som dere forstår er utvalget bredt og mulighetene synes uendelige. En del av de ulike magnettypene er kanskje selvforklarende i sitt navn, mens andres funksjon ikke er like tydeliggjort. Med magnetbånd kan man eksempelvis dele inn whiteboard-tavlen i et rutenett eller tabell. En enkel stripe kan markere at noen ikke er til stede eller på en timeplan vise at man har en gitt aktivitet hele dagen med en forlengende stripe vertikalt. Ringmagneter brukes ofte til å markere dato, dager, navn og lignende. Mens U-profilerte magneter med etiketter kan skrives på og flyttes rundt. Foretrekker man et større format kan man eventuelt gå for magnetgummiark i størrelsen A4, som kan klippes til og dermed egner seg godt til å lage skreddersydde og flyttbare symboler. Et magnetisk klembrett kan man feste direkte på en whiteboard-tavle eller annet magnetisk materiale. Både selve brettet og klemmen er magnetisk og er sterk nok til å holde en god bunke papirer på plass. Tallmagneter leveres vanligvis på magnetiske ark med 25 ulike tall med 12 av hvert tall, totalt 300 på hvert ark. De brukes typisk som henvisninger til å finne mer detaljert informasjon andre steder, eksempelvis arkivnummer. Trenger man å holde på plass noe virkelig tungt, bør man sikte seg inn på en god festemagnet. Denne magneten er ekstra kraftig og har en sterkere holdekraft enn vanlige magneter.

Whiteboard magnetSkreddersydd – Lag din egen magnet

Enkelte sider på internett tilbyr sågar spesiallagde magneter. Her kan den enkelte forbruker velge størrelsen på selve magneten, farge og symboler. Dersom du ønsker å dekorere magneten med bilde av barna, kjæresten eller eventuelt svigermor, er dette også mulig.

Prisnivå

Størrelse, funksjon, utseende, antall og utsalgssted er viktige faktorer i forhold til prissetting. Generelt kan man få de enkleste magnetene til noen få kr pr stk., mens spesiallagde magneter med spesielle funksjoner vanligvis ligger på alt fra 20 til 100kr.

Comments are closed.